Shihan


Riport 2015

Sensei, Édesapád elismert bokszoló volt. Mi vitt rá, hogy az övétől eltérő pályafutást választottál – ha jól tudom, sohasem vonzott a versenysport, s nem a bokszban vagy hasonló küzdősportokban nevelted a tanítványok százait?

Tovább

Karate, mint művészet

Napjainkban erősen szétválik az út, sportkarate és Karate között. Az alábbiakban írok néhány gondolatot, mely talán érthetőbbé teszi ezt a különbséget az érdeklődők számára, bár meg kell jegyezzem; ezek olyan dolgok, melyeket nem lehet pusztán beszédből megérteni, csak a megélés világíthatja meg lényegét.

Tovább

Interjú 2007 - A mi kis szigetünk

Amikor tollat fogtam az első gondolatom ez volt: mit is mondhatnék? S ez így is van. Akár adhatnánk ezt a címet is ennek a cikknek. A mai világban szinte átmossák az agyunkat a sok reklámmal. Rádióból, tévéből, hirdetőtáblákról, plakátokról és még számtalan helyről ömlesztik ránk a hirdetéseket. Postaládáink nap, mint nap telnek meg a sokszor olvasatlanul kidobott reklámújságokkal és mindenféle cetlivel. Az emberek próbálják kizárni ezt a bántó tolakodást, s már nem is akarunk tudomást venni róla, mi az, amit ránk akarnak sózni. Mi az, amivel módszeresen butítani akarnak minket.

Tovább